Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PROJEKT KRÓNIKA

2002 ÁPRILISBAN NEOMACI EGY DISPUTA-ESTEN CSINÁL ÓRIÁSI BOTRÁNYT, ROHADÉKKAL RÖHÖGVE TÁVOZNAK A RENDŐRSÉG ÉRKEZÉSE ELŐTT.

*

A PROJEKT ZENEI SZEKCIÓJA 2002 VÉGÉÉN INDULT, ÉS KÁBÉ 2008-IG TARTOTT INTENZÍVEN, TOTÁL MINIMÁLIS KIADVÁNYOKKAL. EKKOR NÉHÁNY ÉVE KÉPZŐMŰVÉSZETI JELLEGŰ MUNKÁT CSAK ROHADÉK ÉS NEOMACI VÉGZET.

*

2003 VÉGÉTŐL  2005 VÉGÉIG ABSINTHE FILMSTÚDIÓ MŰKÖDÉSE

*

NEOMACI AZ IMEI-BEN KETTESELME, 2004 TAVASZTÓL 2007 VÉGÉIG

*

ELSŐ KIÁLLÍTÁS ÉS FELOLVASÁS, KISELŐADÁS ÖNERŐBŐL JÖTT LÉTRE EGY GIMNÁZIUMBAN 2007 TAVASZ, KÖZREMŰKÖDTEK ABSINTHE STÚDIÓSOK

*

NEOMACI SZABADUL AZ ELMEGYÓGYÍNTÉZETBŐL, ROHADÉK A PROJEKTET ÁTKERESZTELI RENEGÁT PROJEKTRE, NEOMACI AZ ELSŐ LAPOT REVOLÚCIÓNAK NEVEZI EL, A NULLADIK SZÁM PÉLDÁNYAIT RENDEZVÉNYEKEN OSZTOGATTUK.

*

AZ ELSŐ SZÁM BOTRÁNYOS BEMUTATKOZÁSA ÉS A HIPERPRIMITIVIZMUS KIKIÁLTÁSA A RÁKÓCI GALÉRIÁBAN, MELYBŐL AZONNAL KITILTATTUNK. INNENTŐL SZÁZNAPONTA JELENNEK MEG A RENEGÁT PROJEKT LEGFONTOSABB KIADVÁNYAI, MELY JELENLEG IS TART. A MÁSODIK SZÁM BEMUTATÓJÁN KÖTETBEMUTATÓKAT IS TARTOTTUNK ÉS PERFORMANSZOT CSINÁLT NEOMACI ÉS ROHADÉK, ÉS BÁR ÓCSÁROLTUK AZ INTÉZMÉNYT, ONNAN NEM TILTOTTAK KI. ŐSSZEL MEGVOLT AZ ELSŐ NAPILAP-RIPORT.

*

2009 ÓTA KÉSZÜLNEK HIPERFILMEK. 2009-BEN MÁSODIK KIÁLLÍTÁSUNK NYÁRON A MONTMÁRT FESZTIVÁL KERETÉBEN HATALMAAS SIKER.

*

2010 KÖZEPÉN VASGYÁRI, IFIHÁZI KIÁLLÍTÁSOK. ŐSSZEL MISSIONART GALÉRIÁBAN NEOMACI ÉS ROHADÉK KÖZÖS KIÁLLÍTÁS, ROHADÉK PERFORMANSZ, VISZONYLAG SIKERES. 2010 VÉGÉN MEGNYÍLIK A RENEGÁT KLUBGALÉRIA, ÉS TÖBB MINT 7 HÓNAPIG ÜZEMEL, 4 KIÁLLÍTÁS.

*

2011 ELEJÉN NEOMACI ELTŰNIK ÉLETTÁRSÁGVAL EGYÜTT, ÉS VALSZEG MEG IS HAL. A REVOLÚCIÓ MEXŰNIK MINT NÉV, DE A SZÁMOZÁS FOLYTATÓDIK DIKTATÚRA NÉVVEL , AMELY 2013 ELEJÉIG TART. KISEBB DIKTÁTOR-BOTRÁNYOK, DIKTÁTOR NAPILAPINTERJÚ. MEGISMERJÜK SUGÁR JÁNOST ÉS A TKMG-T.

*

2012 ELEJÉN DIKTÁTOR A LIGET GALÉRIÁBAN - ELMÉLETEK I., ÉV VÉGÉN MŰCSARNOK DEKORÁCIÓ. FANZIN-ESEMÉNYEKEN, EXLIBRISKIÁLLÍTÁSON VALÓ RÉSZVÉTELEK.

*

2013 ELEJÉN DIKTÁTOR (ÉS KILROY) MŰCSARNOK ÚJRA. A DIKTATÚRA NÉV LEVÁLTÁSA INSPIRÁLÓ-RA. ÉV KÖZEPÉN DIKTÁTOR A LABOR-BAN - ELMÉLETEK II. , TRÜKKÖS FELIKSSEL GRAFFITI-TANULMÁNY-INTERJÚ MAGYARORSZÁG-NÉMETORSZÁG-AMERIKA TERÜLETEKBEN.

 

 

 

A RENEGÁT PROJEKT NEM VESZÉLYTELEN A SZÉPLELKŰEK ÉS A TAHÓXÁMÁRA, A DILETTÁNS MŰVÉZETI VEZETŐK ÉS A MINKET LENÉZŐXÁMÁRA. JOHNNY ROTTEN ASZONTA: "HA VALAKI VAGY VALAKIK HARAXANAK RÁD AZÉRT, AMIT CSINÁLSZ, AKKOR AZT JÓL CSINÁLOD." SZÓVAL HA MIRÁNK A MEGVETÉS ÉS LENÉZÉS ÁRNYÉKA VETÜL IS, TUDJUK HOGY AZÉRT TÖRTÉNIK, MERT TÉNYLEG HELYES A LÉTEZÉSÜNK, HOGY TÉNYLEG IRÁNYMUTATÓ, ÉS MINÉL JOBBAN LENÉZNEK, ANNÁL INKÁBB ÉRDEMES VELE FOGLALKOZNI.

ÉN, DIKTÁTOR, SZERETEM HA MEGPRÓBÁLNAK NÁLAM MENŐBBEK LENNI, EZZEL IS INSPIRÁLOM AZ EMBEREKET, ERŐSÍTEM BENNÜK A TENNI AKARÁST, HOGY PRÓBÁLJANAK MEG LENYOMNI, PERSZE EZ MÁR AKKOR HALOTT ÜGY VOLT AMIKOR BELE SE KEZDTEK. AZ ELMÚLT NÉGY-ÖT ÉV ALATT ANNYI KIÁLLÍTÁST, AKCIÓT, PERFORMANSZOT, ANNYI EZER KÉPET ÉS RAJZOT, FESTMÉNYT KÉSZÍTETTÜNK, KIÁLLTUNK ELVEKÉRT, HOGY EGYÉRTELMŰ, HOGY AZOK, AKIK MINKET BÍRÁLNAK, NINCSENEK TISZTÁBAN SEM VELÜNK, SEM TETTEIKKEL, EZÉRT BÁRKI SZID IS MINKET, AZ CSAK EGY KIS KÖCSÖG, AKI MIATT NEM FOGJUK ABBAHAGYNI.

A MI MŰKÖDÉSÜNK NEM VOLT CSÖNDES SOHA, BÁR A MAI NAPIG NEM TUDJUK, MEDDIG TART MÉG EZ. AZ ELKÖVETKEZŐKBEN MEGPRÓBÁLOM IDŐRENDBE ÖSSZESZEDNI, MILYEN BOTRÁNYAINK VOLTAK, AMI EGY TISZTESSÉGES FÖLDALATTI KULTÚRCSOPORT TERMÉSZETES VELEJÁRÓJA, AMENNYIBEN HITELES.

2001

ROHADÉK NEVÉNEXÜLETÉSE, ÉS ELSŐ VERSEI, MELY JÓPÁR SZERKESZTŐ SZEMÉT SZÚRTA (PL: UTÁLOM A VERSEKET; UTÁLOM A SAJÁT VERSEIMET IS; ÉN VAGYOK AZ ANTIKRISZTUS; STB) . NEOMACI NEVÉNEXÜLETÉSE, ROHADÉK ÉS NEOMACI ELSŐ TALÁLKOZÁSA ÉS A BULLDÓZER C . KÖZÖS VERSESKÖTET

2002. ÁPR.

NEOMACI BEKIABÁL A GALÉRIA UDVARÁN EGY LAPBEMUTATÓ RENDEZVÉNYEN, MELYEN SZEREPELT A MISKOLCTÉVÉ, ÉS AZ AKKORI JELENTŐSEB KULTÚRFASZFEJEK. "- TÖK SZAR AZ EGÉSZ ÚJSÁG! TELE VAN DILETTÁNSOKKAL. CSAK 3 ÍRÓ VAN MISKOLCON: ROHADÉK, CIPÉSZ* MEG ÉN! ASS TIBOR PEDIG EGY JELLEMTELEN FÉREG!" A LESÁPADT ÉS ELNÉMULT TÖMEGET VIGYOROGVA HAGYTUK OTT, ÉS UTÓLAG MÁR SAJNÁLTUKHOGY NEM BORITOTTUNK FEL EGY ASZTALT LEGALÁBB.

*CIPÉSZ NEVŰ ISMERŐSÜNK EGY KÖLTŐ, AKI AZONBAN KORÁN ABBAHAGYTA AZ ÍRÁST, PEDIG VISZONYLAG JÓ GONDOLATAI VOLTAK.

2002-2004

NEOMACINÁL ELŐFORDULT HOGY KISBALTÁVAL VAGY KÉSSEL HADONÁSZVA LÁTTÁK A VILLAMOSON VAGY AZ UTCÁN, MOKKÁVAL, VARRAKKAL, FOLTOKKAL A BÖRÉN. ROHADÉK ATEISTA ÍRÁSOKAT DOBÁL A TEMPLOMOK PERSELYEIBE, MAJD ELÉRI HOGY VOLT ANGOLTANÁRNŐJE, AZ A FASSZOPÓ RIHERONGY KURVA SZŐLLŐSI EMESE VESZÉLYES FENYEGETÉS CÍMEN FELJELENTSE. A BÍRÓSÁGI PERT, MELYRE EGYEDÜL MENTEM, MÍG Ő TANÁR ÉS FELNŐTT LÉTÉRE AZ ANYUKÁJA KEZÉT FOGTA, TERMÉSZETESEN ELVESZTETTE A KÉT IDIÓTA KURVA.

2002-2007

DIKTÁTOR ZENEI KORSZAKA, FELLÉPÉSEK ISKOLÁKBAN, TRÁGÁRKODÁS TÖBB HELYEN, VESZEKEDÉSEK. FELLÉPÉS ZENEKARRAL A FUCKTORIBAN, PESTI TEHETSÉGKUTATÓ NYERÉSE, STB APRÓSÁGOK.

2004. ÁPPR. - 2007 OKTÓBER

NEOMACIT BEVISZIK AZ IDEGMEGFIGYELŐ INTÉZETBE GARÁZDASÁGÉRT. AKÁRMENNYIRE GYÓGYSZEREZIK ÉS ELÉG BRUTÁLIS KÖRNYEZET VESZI KÖRÜL, FOLYAMATOSAN ELMÉLETEKET ÍR, DE FŐLEG GRAFIKÁKAT KÉSZÍT, ÚJ UTAKAT KERESVE BALTAFÍNÓVAL (EGYETLEN JÓBARÁTJA ODABENT EGY DROG HATÁSA ALATT SZÜLEIT AGYONSZURKÁLÓ SRÁC.)

2006-2008

ROHADÉK ELKÉSZÍTI AZ ELSŐ KÖTETÉT, AMELYBEN CSÍRÁJÁBAN FELBUKKAN A HIPERPRIMITIVIZMUS - MINDEN ADDIGI IRODALMI, ESZTÉTIKAI SZABÁLY FELRÚGÁSA ÉS EGY TITOKZATOS BÍRÓSÁGI ÜGY, MELYBEN DIKTÁTORT FELJELENTETTÉK DE A BÍRÓSÁGON TISZTÁZTA MAGÁT ÉS A FELJELENTŐ HOPPON MARADT.

2008.

ELKÉSZÜL AZ ALAPKONCEPCIÓ (INKÁBB LEGYÜNK KÉTSÉGBEEJTŐEK MINT UNALMASAK), ÉS A REVOLÚCIÓ-RA KERESZTELT ÚJSÁGUNK, MELYBEN MUNKÁINKAT KÖZÖLNI KEZTÜK. AZ ELSŐ 2-3 SZÁM ALATT KÖRVÖNALAZÓDOT, HOGY A HIPERPRIMITIVIZMUS ARRA AZ ÖNELENTMONDÁSRA FOG ÉPÜLNI, HOGY TERET ADUNK AZ EGYMÁSSAL SZEMBEN ÁLLÓ TÉNYEKRE, AHOGYAN ELŐTTÜNK SEMILYEN MÁS LAP, VAGY KULTÚRÁLIS INTÉZMÉNY, VAGY MAGA AZ AVANGARD, AMELY CSAK EGYETLEN SÍKON/VÉLEMÉNYEN MOZOG. ELHATÁROLÓDTUNK A 20. SZÁZAD ESZMÉITŐL, A POLITIKÁTÓL ÉS AZ ÉRTELMETLEN GYŰLÖLETTŐL, ÖNMAGUNKAT IS ÉS EGYMÁST IS BÍRÁLTUK, DE A KULTÚRÁLIS ÉLET OSTORAKÉNT IS MEGJELENTÜNK. SOK AKKORI KULTÚRFEJES ÉS NÉVTELEN SENKINEK KIVÍVTUK A HARAGJÁT, MÁR AZ ELSŐ SZÁM BEMUTATÓJÁN KURVAANYÁZÁS MIATT KITILTATTUNK A MISKOLCI GALÉRIÁBÓL AMIT MEGTISZTELTETÉSNEK VETTÜNK, DE LESZARTUNK. KÜLÖNÖSEN ASS TIBORRAL VESZTÜNK ÖSZE AKI NEM VOLT VELÜNK HAJLANDÓ KEZET FOGNI, EZZEL EGY ÉLETRE ELVESZTETTE SZIMPÁTIÁNKAT. SZAPULÁSOK EZREI ÉS NEGATÍV KRITIKÁK ÁRADATA ZÚDULT A LAPON ÉS AZ INDULÓ INTERNETES OLDALUNK (WWW.REVOLUCIO.EOLDAL.HU) MISKOLCRA - MINDENKINEK BESZÓLTUNKK, AKIKET TAHÓKNAK TARTOTTUNK, MÉGIS HAGYTUNK TERET AZ ELLENKEZŐ VÉLEMÉNYEKNEK! LEGFELJEBB KÖPTÜNK RÁ. AZ ÚJSÁGUNK ÉS TEVÉKENYKEDÉSÜNK A KULTÚRFORRADALMAT AKARTA LÉTREHOZNI, AMIT SZÓ SZERINT AKARTUNK ÉRTENI. LAPUNK HEMZSEGETT A SOK EMBER SZÁMÁRA SÉRTŐ ÉS GYALÁZKODÓ KIFEJEZÉSEKTŐL, DE MI MINCIG CSAK A TÉNYEKET KÖZÖLTÜK, A HANGNEM VOLT INDULATOS.

2008-2011

NEOMACI UTOLSÓ HÁROM ÉVÉBEN NAPONTA AKÁR 2-3 OLAJKÉPET IS ELKÉSZÍTETT, VISZONYLAG SOKAT ÍRT (HÁTRAMARADT ÖSZESEN KÁBÉ 1500 GÉPELT OLDAL) KÉPEINEK JELENTŐS RÉSZÉT AZ UTCÁN ELOSZTOGATTA A JÓ NŐKNEK VAY EGY KOCSMÁBAN EGY FRÖCCSÉRT. PÁRATLAN ÉS SZÉDÜLETES TERMÉKENYSÉGE AZ ALKOHOL MEGSZERZÉSE KÖRÜL FORGOTT, ÉS SZÁNALMAS MEGÉRTÉST KÖNYÖRGÖTT MINDENKIBŐL. TÖBSZÖR ELŐFORDULT, HOGYFESTMÉNYEIT SZÉTGÓRTA AZ UTCÁN, VAGY KETTÉTÖRTE, VAGY BEDOBÁLTA A SZINVA-PATAKBA. A CIGARETTÁT ÉS A POHARAT KÉPTELEN VOLT LETENNI, MÉGIS KÉPES VOLT A SOK FIKÁZÓJÁVAL SZEMBEN KOMOLY HIPERPRIMITIVISTA ALAPMŰVEKET LÉTREHOZNI. VÁLTOZÉKONY HANGULATA MIATT HOL KENYÉRRE LEHETETT KENNI, HOL MEGÁLLÍTHATATLANUL AGRESSZÍV VOLT, NAPONTA TÖBBSZÖR - Ő MAGA IS EGY ÖNELLETMONDÁS VOLT. 2011 ELSŐ NAPJAIBAN (53 ÉVESEN) BEÜLT EGY KOCSIBA AZ ÉLETTÁRSÁGVAL, JUCINÉNIVEL ÉS ÖRÖKRE ELTŰNTEK. VÉGRENDELETET HAGYOTT EGY PAPÍRCETLIN: "MNDEN INGÓSÁGOM LÁNYOMAT ILLETI, ISTENBOCSÁSSA MEG VÉTKEIMET.". AZ EMBERISÉG SZÉGYENE - TITULUST, MELYET EGY EX-REVOLÚCIÓSTÓL KAPTAM, MEGTISZTELTETÉSNEK VETTEM ÉS BÜSZKÉN VISELEM.

2008 - 2009. A HELYI SAJTÓ ÉS KULTÚRÉLET ITT FOGLALKOZOTT VELÜNK A LEGTÖBBET, EGY NAGYSZABÁSÚ OPERAFESZTES IDEJE ALAT ZAJLÓ KIÁLITÁS (FÉLIG ILLEGÁLISAN), EGY IFIHÁZAS PERFORMANSZ (AMIBEN AZ IFIHÁZAT SZIDTUK), RIPORT A HELYI TÉVÉBEN (AMIT NEM ADTAK LE MERT OLYAN OBSZCÉNUL BESZÉLTEM ÉS BÁNTOTTAM A KÉPMUTATÓ ÉS NEVETSÉGES MISKOLLCI GALÉRIÁT) ÉS ÚJSÁGBAN (KÜLÖN TÉMÁBAN, BÁNTOTTUK AZ EGÉSZ MAGYAR KULTÚRRENDSZERT).

 

 

2009 ÓTA

KISFILMEKET KEZDÜNK KÉSZITENI MELY SZINTÉN NEM A LEGSZEBB ÉS LEGTÖRVÉNYESEBB OLDALUNKAT MUTATJA BE, SOK ILLEGÁLIS JELENET IS FELBUKAN.

NEOMACI ÉS ROHADÉK MEGALAPÍTOTTA A MINDEN ÉVBEN KIOSZTANDÓ BRÁNER BÉLA DÍJAT AZOKNAK A BORSODI , FŐLEG MISKOLCI EMBEREKNEKK, AKIK TOTÁL IDIÓTÁK ÉS DILETTÁNSOK A MŰVÉSZETI ÉLETBEN MÉGIS AZ Ő KEZÜKBEN VANNAK ELISMERÉSEK, ANYAGI FORRÁSOK. AZ ELSŐT ASS TIBOR KOSZORÚTLAN KÖLTŐ KAPTA, AHOGYAN AZT A REVOLÚCIÓ 9. SZÁMÁNAK BORITÓJÁN TALÁLK TKÉP IS HIRDETI.

 

2010

VÉGÉRE NYILVÁNVALÓVÁ VÁLT OGY NEM TUDTUNK KULTÚRFORADALMAT LÉTREHOZNI, PEDIG KŐKEMÉNYEN OSTOROZTUK A JÓNÉPET ÉS TÖBB KIÁLLÍTÁSON PUSZTA MEGJELENÉSÜNK IS FESZÜLTSÉGET OKOZOTT. VOLT HOGY MATRICÁT RAGASZTOTTAM EGY TÉVÉRE VAGY EGY KIÁLLÍTOTT KÉPET GYALÁZTAM MEG FILCCEL BRÁNERBÉLA DÍJ JELÖLTEK VOLTAK MÉG: FECSKE CSABA, ZEMLÉNYI ATTILA, STB. A FELEDY HÁZBAN VOLT POFÁJUK EGY BOTRÁNYRÓL SZÓLÓ ESTET CSINÁLNI, MIKÖZBEN SENKI SEM VOLT BOTRÁNYOS, EZÉRT BRUTÁLISAN FELRÚGTAM EGY SZÉKET ÉS A FAGYOS CSENDBEN KIJÖTTEM.

AZ EZÉVI BRÁNER BÉLA DÍJAS: BÁNANDRÁS GALÉRIATULAJDONOS VAGY IGAZGATÓ VAGY VALAMI HASONLÓ BUZI.

 

2010-2011

BEINDULT A DIKTATÚRA, A REVOLÚCIÓT LEVÁLTANDÓ. BEINDULT A 7 HÜÓNAPIG ÉLŐ RENEGÁT KLUBGALÉRIA, MELYBEN BÁRMIT KI LEHETETT TENNI, ÉS KI IS TETTÜNK. APÁTIA MIATT ZÁRT BE. ÚÚJ ÚJSÁGUNK A HITLERSZALONA A HIPERFASIZMUS ESZMÉIT KÖVETI. MINDENKI ELFORDUL TŐLE, SOKAN NEM ÓHAJTANAK A MÉLYÉRE LÁTNI, OK ÉS GONDOLKODÁS NÉLKÜL ELÍTÉLIK, MEG NEM KÉRDEZNEK SEMMIRŐL. VIHART KAVAR, HOGY A LEHETŐ LEGMAGASABBRA EMELTÜK A SZABADSZÁJÚSÁGOT: A HIPERFASIZMUS MINT A HIPERPRIMITIVIZMUS ALMŰFAJA, BÁRMILYEN SZÓT HASZNÁLHAT BÁRMLILYEN ÉRTELEMBEN ANÉLKÜL HOGY AZ POLITIKA LENNE. EGYSZERŰEN KÉPTELENEK MEGÉRTENI ÉS ELVONATKOZTATNI AZ EGYSÍKÚ, RÉGEN ELAVULT AVANGARD GONDOLKODÁSTÓL, ERRŐL NEM MI TEHETÜNK, MERT NÉHÁNY EMBER MEGÉRTETTE, PL. SUGÁR JÁNOS.

AZ EZÉVI BRÁNER BÉLA DÍJAS: KÁKA BAJ LÓRÁND, DILETTÁNS MŰÚTFŐSZERKESZTŐ VAGY MI AFASZ. 2012

VVISZAUTASÍTOTAM EGY KIÁLÍTÁSI LEHETŐSÉGET PESTEN, MONDVÁN HOGY A L. PÉTER ÁLTAL SZERKESZTET LAP ÉS KONCEPCIÓ NEM EGYSZERŰEN IDEGEN, HANEM DILETTÁNS. (SUGÁR JÁNOS SZINTÉN NEM FOGADTA EL AZ IPSE MEGHIVÁSÁT)

PÁR NAPPAL KÉSŐBB MEGTÖRTÉNT A VÁROSBAN NAGY PORT KAVART FUCKTORIS ÜGY, MELYBEN MŰEMLÉKRONGÁLÁSÉRT KISHIJÁN BÍRÓSÁGI ÜGY LETT ÍGY ÉRT VÉGET: "AZT VETTEM ÉSZRE, HOGY TÚL SOK A KOTNYELES EMBER, AKI ÚGY KOMMENTÁLJA AZ ESEMÉNYT, AHOGYAN AZT NEM ILLIK (VAGY ENGEM MEG SE HALLGATOTT, MINT MÁSIK FELET). NEM ÉRTEK EGYET EGRI ZITA LEKURVÁZÁSÁVAL SE, MERT EZ NEM IGAZ! KÉNYTELEN VAGYOK ŐT MEGVÉDENI, MERT ÍLYEN HANGOT NEM ENGEDHETÜNK MEG MAGUNKNAK! EZENNEL MEGKÉRNÉK MINDENKIT, HOGY SENKI SE ILLESSE ŐT MOSTANTÓL SEMMILYEN SÉRTŐ KIFEJEZÉSSEL!! KÖSZÖNÖM! (ELLENBEN HA VALAKI MÉGIS MEGTESZI, ARRÓL NEM TEHETEK.)

AMI TÖRTÉNT 2012 JÚNIUSBAN: BÁRMENNYIRE IS NEM TETSZIK EGYESEKNEK EZ A KIFEJEZÉS, ÖNSZÁNTAMBÓL, EGYEDÜL BEMENTEM, A JÓSZÁNDÉKOM JELÉÜL ÉS ELTÜNTETTEM A TÉGLÁRÓL FELIRATOT (MÍG MÁSOK KAPTAK 10 LITER NITROHIGÍTÓT, HOGY KÖNNYEN LEJÖJJÖN, ÉN MEGKÜLÖNBÖZTETETT BÁNÁSMÓDDAL MINDÖSSZE EGY DRÓTKEFÉT HASZNÁLHATTAM, EZÉRT ÚJFENT ELMARASZTALOM A FUCKTORY-T - AMIT MOSTANTÓL NEM TUDOK MÁR SZEBBEN HÍVNI), EZÁLTAL EGYÉBKÉNT NAGYOBB KÁRT/SÉRÜLÉST OKOZVA A FALON MINT HA OTT MARAD A VÉDŐRÉTEG (FESTÉK), MERT DARABOK ESTEK LE A TÉGLÁBÓL A MUNKÁM SORÁN, ÉS CSAK MASZAT MARADT - ÉS MERT AZT VETTEM ÉSZRE, EZZEL JÓNÉHÁNY OSTOBA SZÁJAT BEFOGHATOK, RÁADÁSUL MOST EZT A BAROMSÁGOT VÉDI A TÖRVÉNY. AKINEK NEM INGE, AZ NEM VESZI MAGÁRA.

 


AMIT TOVÁBBRA IS FENNTARTOK:
 

- EGRI ZITA MEG NEM ENGEDHETŐ HANGNEMBEN BESZÉLT HOZZÁM A GALÉRIÁBAN, AMIÉRT TOVÁBBRA IS ELVÁROM HOGY BOCSÁNATOT KÉRJEN. AKI NEM VOLT OTT, AZ KUSSOLJON. aMEDDIG EZ NEM TÖRTÉNIK MEG, ADDIG NEM FOGOK VELE SZÓBA ÁLLNI.

- A FUCKTORI NEM VOLT ELÉG TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ (EDDIG TUCATNYI, TÉMÁVAL FOGLALKOZÓ, FUCKTORIBA JÁRÓ ISMERŐSÖM MONDTA, HOGY NEM TUDTA, HOGY EGY OLYAN ÉPÜLETNEK, AMINEK A BELSEJE ÉS A KÖRNYÉKE IS SZÉJJEL VAN FEDVE, CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A KÜLSŐ TÉGLAFALAT (A VASAJTÓK, LEFOLYÓK, STB NEM) MŰEMLÉKTÖRVÉNY VÉDI - ERRE EGY SZAKADT VEBOLDALT HOZTAK FEL NEKEM, ÉS AKKOR MI A FASZ VAN??, EGY VALÓDI, TISZTESSÉGES MŰEMLÉKEN, HA A MŰEMLÉKJELLEGE NEM EGYÉRTELMŰ, TÁBLÁK FIGYELMEZTETNÉNEK ERRE (LÁSD PL. AZ AVASI TEMPLOM FAKAPUJA)


. A FUCKTORIN A MAI NAPIG SEM A BEJÁRATNÁL, SEM SEHOL NINCS TÁBLA (A JELZETT IDŐPONTBAN A TELJES ÉPÜLETET KÖRÜLFOTÓZTAM, HOGY ÉSZRE SEM VETTÉK!!) , ELLENBEN TOVÁBBI, KB. 13-14 TAGELÉS TALÁLHATÓ (MIND LE VAN FOTÓZVA - AZ ELLENSÉGEM ELLENSÉGE A BARÁTOM.)


- A FUCKTORI NEM VESZÉLYTELEN HELY, KEZDETNEK AZ ÉPÜLET ÉS A SÍN KÖZÖTT EGY BETONOZÁSRA LENNE SZÜKSÉG, EZT MÁR NÉGY ÉVE IS MEGMONDTAM. ÉRDEKES MŰEMLÉK AZ, AHOL ÜVEGSZILÁNKOK VANNAK LÉPTEN-NYOMON, BRUTÁLIS MENNYISÉGBEN, ÉS A MARADÉK BÁRMIKOR KIHULLHAT A FÉLIG KITÖRT HATALMAS ÜVEGTÁBLÁKBÓL.

- A FALON EGY QKAC FELIRAT (MA MÁR PLÁNE) NEM RONGÁLÁS, HANEM TISZTELETTELJES MEGEMLÉKEZÉS (CÉLJÁBÓL KÉSZÜLT), ÉS NEM TARTOM SEM RONGÁLÁSNAK, VAGY FIRKÁNAK, AKI PEDIG EZT TESZI, ÉRZÉKETLEN HULLAGYALÁZÓ.
 

- SEMMIÉRT SEM KÉREK BOCSÁNATOT.
 

- ELEINTE AZT HITTEM, A FELIRATOT LESZEDNI SZÉGYEN, DE RÁJÖTTEM, HOGY (FÁBÓL VASKARIKA) EZ BIZONYOS SZEMSZÖGBŐL IGENIS POZITÍV HÍRNÉV ÉRTÉKŰ ÉS BIZONYÍTÓ JELLEGŰ, HOGY A MUNKÁSSÁGOMRÓL MOSTANTÓL SEMMILYEN WRITER ILL. KELLŐEN MODERN MŰVÉSZETI TEVÉKENYSÉGET FOLYTATÓ EGYÉN NEM VÉLEKEDHET NEGATÍVAN, CSAK AKI NEM HASZNÁLJA A JÓZAN PARASZTI ESZÉT.

- A FUCKTORI NEM ÉRDEMLI MEG, HOGY OTT SZEMÉLYEM MEGJELENJEN, KIVÉVE HA FIZETNEK ÉRTE, MINIMUM 5 SZÁMJEGYBEN GONDOLKODVA."

 

EZUTÁN SZINTE RÖGTÖN, VESZÉLYESSÉGRE HIVATKOZVA A SZOLGÁLTATÓ LETILTOTTA A REVOLUCIO.EOLDAL.HU-T NÉHÁNY NAPRA, ÍGY SZÜLETETT MEG A DIKTATURA.EOLDAL.HU, NÉHÁNY HÓNAPIG MINDKETTŐ PÁRHUZAMOSAN MŰKÖDÖT.ÚGY SZEREZTEM VISSZA, HOGY AZ VOLT KRITÉRIUM HOGY TÖRÖLJEM A VESZÉLYES TARTALMAT. DEMONSTÁLÁSKÉNT EGYETLEN, BEVEZETŐ MONDAT KIVÉTELÉVEL MINDENT LETÖRÖLTEM AZ ÉGVILÁGON, PREZENTÁLVÁN HOGY MINDEN VESZÉLYES A VILÁGON, AMIT CSINÁLUNK, KÁBÉ ANNYIRA, AMENNYIRE BÁRMI MÁS VESZÉLYES BÁRMIRE. PÉLDÁUL A JÁRDASZEGÉLY IS VESZÉLYES, HISZEN HA ESŐ UTÁN MEGCSÚSZOM, ÚGY BEVERHETEM BENNE A FEJEM, HOGY KITÖRIK VAGY 4 FOGAM. HÓNAPOKAL KÉSŐB EZ A NEVETSÉGES BETILTÁS MÁSODSZOR IS MEGTÖRTÉNT, KÉT HÉTTEL KÉSŐBB HARMACORIS BETILTOTTÁK A WEBOLDALT, ÍGY SZÜLETETT MEG A NÉHÁNY HÉTIG LÉTEZŐ REVOLUCIO2.EOLDAL.HU IS, AMIT ÚJFENT BETILTOTTAK, DE ADDIGRA VISSZASZEREZTEM AZ EREDETI REVOLUCIO.EOLDAL.HU-T, VÁLASZUL A FASZBUKON TILTOTTÁK BE A "RENEGÁT PROJEKT"-ET,ÍGY MOST "RENEGÁT PROJEKT 2" NÉVEN VAN FENT, MERT NEM ÉRTIK, HOGY ÚJRA ÉS ÚJRA ÉS ÚJRA FOGOM CSINÁLNI, EGY ÚJ SZÁMMAL KIEGÉSZÍTEVE (2 VAGY 3, VAGY 4, STB) ADDIG, MIG AZ ÖSSZES ÚJSÁGOM EL NEM FOGY. EGYÉBKÉNT 70-80 NAPONTA CSINÁLOK EGYET ÁTLAGOSAN, LASSAN 5 ÉVE ÉS MÉG FOGOK CSINÁLNI PÁR ÉVTIZEDIG. UGYANEZ A DIKTATURÁRA IS ÉRVÉNYES...

 

AZ EZÉVI BRÁNER BÉLA DÍJAS: CIKORA ÁGNESS MISKOLCTÉVÉS DILETTÁNS


 

 a TÖBB MINT 4 ÉS FÉL ÉVIG MŰKÖDTETETT ELSŐ OLDALUNK SZOLGÁLTATÓI TÖBBSZÖRI BETILTÁSÁVAL AA RENEGÁT PROJEKT TEHÁT EZZEL VÉGÉRVÉNYESEN BEBIZONYÍTOTTA, HOGY A KULTÚRFORRADALMA HITELES - HITELESEBB, PROGRESSZÍVEBB ÉS MODERNEBB MINT A HASONSZŐRŰNEK NEVEZETT "TÁRSAI", HISZEN A KIFEJEZÉSEINK ÉS MONDATSZERKEZETEINK, KÉPEINK STB HA NEM LENNÉNEK VALÓBAN FORMABONTÓAK, NEM TILTOTTÁK VOLNA LE MINDENFÉLE BESZARI KÖCSÖGÖK. TELJESEN EGYÉRTELMŰ A RENEGÁT PROJEKT FÉLREÉRTÉSE, MERT A ZSIDÓK ÉS CIGÁNYOK AZT HISZIK RÁNK, NÁCIK VAGYUNK, A NÁCIK MEG AZT HISZIK, HOGY CIGÁNYOK ÉS ZSIDÓK VAGYUNK. NEM ÉRTIK, HOGY LESZARJUK AZ EGÉSZET, MINKET NEM TUDNAK A VITÁJUKBA BELERÁNGATNI, MINT AHOGY A POLITIKAI VITÁJUK IS TELJES MÉRTÉKBEN HIDEGEN HAGY MINKET. A SAJÁT DOLGUNKKAL FOGLALKOZUNK, AZT MONDUNK, ÍRUNK, FESTÜNK, ÉS BASZUNK, AMIT ÉS AKIT AKARUNK. ENNYI. A MI PUSZTULÁSUNK A SZABAD AKARAT PUSZTULÁSA LENNE. TÖBBEK KÖZT.

MASERÁTI BALHÉZNI KEZDETT ÚJRA, JÓPÁR ÉVVEL EZELŐTT HÍRES VOLT SZEGÁL NÉVEN, AZÉRT NEVEZTÉK EL ÍGY MERT HASONLÍTOTT SZTÍVÜN SZEGÁLRA, AKI A BELVÁROSBAN POLITIKUSOKNAK SZIDJA AZ ANNYÁT, TELI TOROKBÓL. IDÉN 2012 MÁSODIK FELÉBEN MEGTETSZETT NEKI A BRÁNER BÉLA DÍJ, KIÁLLÍTÁSOKON ÚGY JELENT MEG A RÁKOCCI GALÉRIÁBAN, HOGY EZT HARSOGTA.

AZ ÚJ, HELYNEKIK NEVŰ TRÓGER SZNOBHELYEN KINYÚJTOTT KÖZÉPSŐUJJAT MUTATOTT A BELÉPŐT SZEDŐKNEK MASERÁTI, MERT 600 FT-OT KÉRTEK VALAMI KÖCSÖG SENKIHÁZI NÉVTELEN GITÁROS ESTJÉÉRT, MIKÖZBEN PESTEN, A MŰCSARNOKBAN, ÉRTED, NEM EGY KOSZOS LEBUJBA, HANEM A MŰCSARNOKBAN!!, 300 FT A BELÉPŐ 16, ÉRTED, NEM 1, NEM 2, HANEM 16 UTCAMŰVÉSZETI ARC KIÁLLÍTÁSÁRA (DIKTÁTOR A 17.). NEM TUDOM, MI A FASZT KÉPZELNEK A HELYNEKIKESEK MAGUKRÓL, ARCUKBA RÖHÖGTEM A BEJÁRATBAN, AMIHEZ CSAK ENNYIT TUDOTT MONDANI A KIDOBÓ: KÖSZÖNJÜK SZÉPEN. (SZÍVESEN, BASZDMEG.) :-))). MAJD FAKÉPNÉL HAGYTUK ŐKET A SAJÁT MOCSKUKBAN. AZ UTCÁN VÉGIG MASERÁTI MOZDULATÁN RÖHÖGTEM, AHOGY BEMUTATOTT, ÉS AZ ELKÁMPICSORODOTT KÖCSÖGÖK ARCÁN. :-))

 

2013

JANUÁRBAN BESÉTÁLTAM A MŰCSARNOKBA, ÉS MINDENFÉLE ELŐZETES BEJELENTÉS NÉLKÜL ELKEZDTEM A FALRA STENCILEKET FÚJOGATNI. MIKOR MÁR MAJDNEM KÉSZ VOLTAM, ODAJÖTT KÉT SRÁC, ÉS AZT KÉRDEZTÉK MEG VAN-E EZ BESZÉLVE. SZEMREBBENÉS NÉLKÜL HAZUDTAM, HOGY MEG. AZTÁN KISÉTÁLTAM.

A DIKTATÚRA 18. SZÁMÁNAK BORÍTÓJÁRA ÉS KEZDŐ NÉHÁNY OLDALÁRA RENDŐRGYALÁZÓ KÉPEKET TETTEM, A KÖVETKEZŐ SZLOGENNEL: "TANULJ MEG OLVASNI, FASZKALAP!" PERSZE EZ NEM CSAK RENDŐRÖKRE ÉRVÉNYES. EBBEN A LAPBAN KÜLDÖM EL AZ MMA ÚJ TAGSÁGÁT ÉS AZOK ELLENZŐIT IS A VÉRBE.

MÁRCIUSBAN EGYETLEN NAPON AZ EXLIBRIS, AZ INSPIRALO OLDDALAKAT ELSŐ ÍZBEN, MÍG A REVOLÚCIÓ WEBOLDALT NEGYEDSZERRE TILTJÁK BE. AZ EXLIBRIS TELJESEN ÉRTHETETLEN. A REVOT ÖTÖDSZÖRRE ÚGY TILTJÁK BE, HOGY HOZZÁ SE NYÚLTAM. EZ SZERENCSÉRE CSAK MÁSNAPIG TARTOTT, MEG AZ INSPIRÁLÓ IS. VISZONT EGYSZERCSAK EGY SPICLILELKŰ FÉREG ELINTÉZTE HOGY AZ EGYIK DEKORÁLÓHELYEMEN NE DOLGOZHASSAK TÖBBET, MERT NEM TETSZETTEK NEKI A DIKTATURA.EOLDAL.HU-N LÉVŐ ÍRÁSOK (AMIKET AZ EOLDAL PEDIGLEN NEM TILTOTT BE ADDIG!). AZT HINNÉ AZ EMBER, HOGY AZ EXLIBRISEN LÉVŐ ÍRÁSSAL VOLT GÁZ, DE AZT NEM OLVASHATTÁK, MERT EGY HETE MÁR BE VAN TILTVA, ANÉLKÜL, HOGY BÁRMILYEN BÁNTÓ DOLOG LENNE RAJTA.

NYÁR VÉGÉN MEGELÉGELTEM AZT AZ ÁLLAPOTOT, HOGY SORBAN 4-5 OLDALAMAT, TÖBBSZÖR EGYMÁS UTÁN BETILTJÁK, ÍGY KITALÁLTAM A SZÁMOZÁS BIZTOSÍTÉKÁT, VAGYIS HA EGY OLDALLAL TÖRTÉNIK VALAMI, AKKOR ÁTKÖLTÖZTETEM EGY SZÁMMAL NAGYOBBRA, PL. DIKTATURA3.EOLDAL.HU-RÓL, HA AZT BETILTJÁK, AKKOR DIKTATURA4.EOLDAL.HU LESZ BELŐLE (AZ IS LEETT), ÉS ÍGY TOVÁBB. AZ ELSŐ BUDAPESTI FELOLVASÁSOM SAJNOS NEM VOLT ELÉG SIKERES ÉS BOTRÁNYT SE CSINÁLTAM, AHHOZ NEM VOLT ELÉG KOMOLY A LÉTSZÁM.

2013 ŐSZEL A KIRAKATKALIGRÁFIA MEGRENDELÉSEK ELÉGÉ MEGCSAPANTAK, A TAPOLCAI GREEN GECKO AZ EGYETLEN AMI MARADT A KÖXI GYROS UTÁN. A HELYNEKIK VALSZEG NEM VOLT TISZTÁBAN VELE, OGY BRÁNER BÉLA DÍJAT KAPTAK, MERT MEGINVITÁLTAK EGY ÖNÁLÓKIÁLITÁS ELKÉSZITÉSÉRE, AHOL EGY KALAPÁCSAL BELEBASZTAM EGY KÉPEMBE, AMI AZÓTA MAGÁNTULAJDONBA VÁNDOROLT. TÖBB KÉP EGYSZERŰEN KIBASZTA A BIZTOSÍTÉKOT A KÖZÖNSÉGNÉL, ÉS JOBBNAK LÁTTÁK LESZEDNI MÉG A ZÁRÁS ELŐTT, AMIRE A KUTYA NEM JÖTT TITUS CASSIUSON, PATAKI JÁNOSON ÉS PSYLEVEN KÍVÜL, AMIVEL MISKOLC EGY RÉTEGE ISMÉT A SZEGÉNYSÉGI BIZONYÍTVÁNYÁT ÍRTA ALÁ. NOVEMBERBEN PESTRE INTÉZETT SUGÁR EGY GÉPELÉST, A BIZONYOS "BERCSÉNYI 28-30" NEVŰ LAP 50 ÉVES JUBILEUMÁN MEGJELENŐ RÖGTÖNZÖTT ÚJSÁG FELGÉPELÉSÉBEN VETTEM RÉSZT, MÉGHOZZÁ NAGYON JÓL MEGFIZETVE. KIJÖTT AZ EGY ÉVIG KÉSZÜLŐ HŐS LEMEZ DAMAGEDANDBASS STÍLUSBAN, AUDIO CD FORMÁTUMBAN (ULCD 33). EGY GRAFITIS MAGAZIN PRÓBASZÁM UTÁN MEG IS SZŰNT, A NEVE HIGH PRESS VOLT - A KÖZÖNSÉG EGYSZERŰEN ÉRDEMTELEN RÁ, A TOTÁL GYENGE ÉRDEKLŐDÉS MIATT. A HIGH PRESS OLDALAI AZ INSPIRÁLÓ-BA KERÜLTEK, MISKOLCI KLASSZIKUS GREFFITIZŐKKEL EGYÜTT.

 

2014

ELKÉSZÜL A HOSSZÚ IDŐT IGÉNYELT SZKECSBUK, INSPIRÁLÓ 22. SZÁMÁBAN HIÁNYTALANUL LÁTHATÓ. PONT ÉS HÁRMASPONT KÉPREGÉNYEK - RAJZMENTES STRIPEK, KIÜTIK A BIZTOSÍTÉKOT AZ ÚN. SZAKMABELIEK KÖZT, MÉGIS RENDKÍVÜL POZITÍV KRITIKÁT KAPOTT EGY SZAK-WEBOLDALON. THYPUS OLAJFESTMÉNYEKET KEZD KÉSZÍENI, PSY LEV ÉS SAÍNÉE VIDEÓRIPORTFILMEKET KÉSZÍT RÓLA. AZ ULCD-K ALBUMOSÍTÁSA, FELTÖLTÉSE. DIKTÁTOR SAJÁT WEBOLDALA MEXŰNIK, AZ INSPIRALO3.EOLDALT LETILTJÁK. ÚJ EXLIBRISEK: MÓRAGABI ÉS PSYLEV. RÉGISÉGVÁSÁRON THYPUS KALLIGRAFÁLT BAKELITEKET ÁRUL, MINIMÁLIS SIKERREL...

 

 

......FOLYAMATOS FRISSITÉS ALATT, BÁR ENNEK KÖZVETLEN FOLYTATÁSA AZ OTTVÓTUNK-BLOG EZEN OLDAL FŐOLDALÁN.....

MI MINDIG CSINÁLUNK VALAMI FASZSÁGOT... :-))