Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FUTÓ PROJEKT-SZEKCIÓK

A RENEGÁT PROJEKT (MELYET J-VEL ÉS K-VAL ÍRUNK ÉS EJTÜNK) TÖBB FRAKCIÓRA SZAKAD SZÉT, MELYEKNEK KÜLÖNBÖZŐ RENDELTETÉSE VAN, DE BIZONYOS FORMÁIBAN KAPCSOLÓDNAK EGYMÁSHOZ, ELSŐSORBAN A FŐPROJEKTORON, THYPUSON KERESZTÜL, AKI MINDEGYIKBEN AKTÍV (A FŐPROJEKTOR JELZÉS NEM RANG - MINDÖSSZE ANNYIT JELENT, AZ EGYETLEN EMBER, AKI NÉLKÜL A RENEGÁT PROJEKT NEM LENNE, ÉS NEM IS LÉTEZHETNE, MERT NEM ENGEDNÉ MÁSNAK)

A RENEGÁT PROJEKT ALAPJÁRATON A KÉPZŐMŰVÉSZETI DOLGOKRA, PONTOSABBAN AZ ALKOTÓMUNKÁRA KONCENTRÁL, ÍGY AZOK NEM TARTOZNAK EGYÉB NÉV ALÁ. EZEN TÉMAKÖR FŐBB OLDALAI EZ, AZ INSPIRALO4.EOLDAL.HU, A DIKTATURA5.EOLDAL.HU, A REVOLUCIO.EOLDAL.HU, MELYEK NEVEI A KÉPVISELT HIPERPRIMITIVISTA LAPOK NEVEI. A LEGFŐBB FÓRUMUNK AZ ÚJSÁGUNK, MELYBEN A TÖKÉLETES SZÓLÁSSZABADSÁG AZ URALKODÓ ESZME, SZÓ SZERINT NINCS SEMMILYEN CENZÚRA. AZ ÚJSÁGBAN A KÉPZETLENMŰVÉSZETI DOLGAINK LEGJAVA SORAKOZIK A KRÓNIKÁNKKAL ÉS SOK ÖNELLENTMONDÁSOS, PROGRESSZÍV CIKKEL! AZ ÚSJÁGJAINK NEVEI: REVOLÚCIÓ (2007-2010), DIKTATÚRA (2011-2013), INSPIRÁLÓ (2013-2014), MAJD ÚJRA REVOLÚCIÓ (2014-NAPJAINK). VOLTAK ÖNÁLLÓ KÖTETEINK, OCSMÁNYIRODALOM JELLEGGEL, ÉS VANNAK RENDSZERTELEN IDŐSZAKOS KIADVÁNYOK, MINT PL. A HITLERSZALONA C. HIPERFASISZTA D.I.Y. FANZIN, ESETLEG SZÓRÓANYAG, UTCAI ÉS EGYÉB MATRICA, APRÓ ÚSJÁGOCSKA. ÚJSÁGJAINK A GONDOLATAINKAT ÉS MUNKÁSSÁGUNKAT KÖZVETÍTIK, FOTÓK, ÍRÁSOK, ÉS NÉHA MÁS MEGLEPETÉSEK ÚTJÁN, AJÁNLOM A GYŰJTÉST A FIGYELMEDBE, EDDIG MÉG NEM VOLT PANASZ (ETTŐL MINDENKI JOBBAN TISZTELI A KOSZOS ÉLETÉT).

A ZENEI DOLGOKKAL (RAP ÉS TÖRTÜTEM, VALAMINT ELENYÉSZŐ EGYÉB) AZ NZK FOGLALKOZIK, GYŰJTI A MISKOLCI VONATKOZÁSÚ CSAPATOKAT ÉS SZÓLÓZÓKAT. OLDALA AZ NZK.EOLDAL.HU (EGYENLŐRE), A GRAFFITI IS AZ ÚJSÁGUNKBA, AZ INSPIRÁLÓBA KÖLTÖZÖTT, MÁRMINT A GÖMÖRI HÍREKBE - AHOVÁ A MISKOLCI GÖMÖRI RENDEZŐ-PÁLYAUDVARRA BEFUTÓ, MINDÖSSZE NÉHÁNY NAPIG LÁTHATÓ TEHERVAGONOKON LÉVŐ RAJZOK KERÜLNEK.

- Miskolc Graffiti Klasszikusok És Bandák - Renegát Projekt archívum - A NEVÉBEN VAN AMIT KÉPVISEL, SZINTÉN A FASZBUKON LÉVŐ CSOPORT, RENGETEG NAGYON RÉGI FALRAJZ FOTÓJÁVAL.

- Thypus - Kalligráfia szabad kézzel, olajkép. Calligraphy fine art - ÉRDEMES NYOMON KÖVETNI EZT A FAZBUKON ÉS RENDES VEBOLDALÁN, AZ EXLIBRIS.EOLDAL.HU -N, HISZEN HA NEM IS TÚL GYAKRAN, DE MINDIG KERÜL FEL ÚJ OLAJFESTMÉNY AVAGY KALLIGRÁFIAI MUNKA THYPUS KEZE ALÓL.

A KÉPREGÉNYEKKEL BŐVEBBEN BLEKKET FOGLALKOZIK, A BLEKKET.EOLDAL.HU ÉS A KOCKAS.EOLDAL.HU A GYŰJTEMÉNYÉT ÉS SAJÁT MUNKÁIT EGYARÁNT KÖZZÉTESZI, DE A FASZBUKON KÜLÖN A BLEKKET KOMIKS NEVŰ CSOPORT KÖZÖL KÉPREGÉNYT...

EGYÉB FASZBUKOS PROJEKTEK:

- MAGA A RENEGÁT PROJEKT MINT CSOPORT FENT VAN ÖNÁLLÓ OLDALKÉNT ERŐS AKTIVITÁSBAN A FASZBUKÓN.

- AZ ANTIVEGAN MINDENEVŐK , A "VEGÁK CUKKOLÓJA" SAJÁT FASZBUK-OLDALLAL RENDELKEZIK, CSAKÚGY, MINT A

- SÉTA EGYHÁZ , MELYBEN "ATYÁNK" HIRDETI A SÉTÁLÁS ÉS FELFEDEZÉS, KIVÁNCSISÁG ÖNFELEDTSÉGÉT.

- A Syporca Whandal NÉVVEL FÉMJELZETT FÉSZBUKKOS OLDAL URBEXES ÉS MÁS IZGALMAS, HELYENKÉNT MODELLES MŰVÉSZFOTÓK GARMADÁT TÁRJA A KÖZÖNSÉG ELÉ, VERSEIT ITT: 

 
FESTMÉNYEIT ITT:

MÍG A

- Synthetix saiNee , SAÍNÉE421 NEVŰ HÁZI GRAFFITISÜNK HALLATLANUL NÉPSZERŰ FASZBUKOS OLDALÁN AZ UCCAMŰVÉSZETET ÉS ANNAK ELVONTABB VONULATAIT PREZENTÁLJA.

- A HITLERSZALONA NEVŰ HIPERFASISZTA 100% D.I.Y. FANZIN, ÖNÁLLÓ OLDALA VOLT A FASZBUKON, DE MÁR MEXŰNT. EGYÉBKÉNT TOTÁL RENDSZERTELENÜL MEGJELENŐ, KIZÁRÓLAG KÉZZEL KÉSZÜLT ÚJSÁG, AMI A REVOLÚICIÓ 25. SZÁMÁIG 4 LAPSZÁMOT ÉRT MEG, A KÖZREMŰKÖDŐI THYPUSON KÍVÜL MINDIG VÁLTOZTAK.

- A TIPO (ÉS EGYÉB) MISKOLC NEVŰ FASZBUKOS CSOPORTNÉVVEL JELZETT ÜGYKÖDÉS FOTÓI EGY TIPOGRÁFIAI GYŰJTEMÉNYT BŐVÍTGETNEK FOLYAMATOSAN, DOKUMENTÁLVA MISKOLC JELES FELIRATAIT, ANNAK HELYEIT.

- A MERJ!-KAMPÁNY A MULTICÉGEK REKLÁMJAIT BOLYKOTTÁLJA FIZIKAILAG, AZ NZK OLDALON NYERT TERET, MERT AZ NZK ANNÓ MISKOLC LEGJELENTŐSEBB UTCAMŰVÉSZETI JELENSÉGE VOLT, A MERJ! KAMPÁNY IS INKÁBB AZ UTCÁT ÉRINTETTE FIZIKAILAG, ÍGY TÖBB KÖZE VAN HOZZÁ, AZ INFORMÁCIÓK RÓLA TEHÁT AZ NZK.EOLDAL.HU-N VANNAK, 3 RÉSZBEN.

 

HA SZÜKSÉGES, BŐVITENI FOGOM