Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÉGI VARÁZS

ÉGI VARÁZS

ÍRTA: A VILÁG SÓJA

 

201508156248.jpgFEL KELLENE MÁR EMELKEDNED. SSEMMILYEN AUTÓ NEM ELÉG GYORS ÉS NINCS VÁROS KANYAROK NÉLKÜL, AMIT RÁDKÉNSZERÍT A FIZIKA TÖRVÉNY. GYŐZD LE A GRAVITÁCIÓT, ÉLD ÁT AZ ÉG BIRTOKLÁSÁT. NINCSENEK KANYAROK, HA NEM AKAROD, MÁR NEM CSAK JOBBRA ÉS BALRA MEHETSZ, HÁROM DIMENZIÓBAN MOZOGHATSZ. A ZUHANÁS NEM DICSŐSÉG.A LESZÁLLÁS IS SCAK AZÉRT KELL, HOGY ÚJRA ÁTÉLD AZ EMELKEDÉST. ANNAK, AKI 30 ÉVEN ÁT CSAK A FÖLDET LÁTTA, EKSZTÁZIS A LEVEGŐ - ANNAK, AKI MÉG NEM IS LÁTOTT, NEM OLVASOTT, NEM ÉLT, MERT MÉG CSAK 10 ÉVE VOLT, ANNAK ANNYI, MINT EGY FAGYI, AZT SE Ő FIZETTE, TEHÁT MÉG CSAK MEG SE DOLGOZOTT ÉRTE. A HITED FELEJTSD EL. TUDD. SZERENCSÉS ÉVSZÁZAD, MADÁRRÁ VÁLHAT HA NAGYON AKAR. A VILÁG ÖSSZEZSUGORODIK, AMIT EDDIG CSAK LENTRŐL LÁTTÁL, MINT EGY FÉREG. MÉG A LÉGY IS TÖBBET ÉRT A VILÁG REZDÜLÉSÉBŐL NÁLAD. A SORBAN MARADTÁL MIKOR MÁR RÉG ELMENT A PÉNZTÁROS, ÉS OTT HALSZ MEG, A SORBAN, KOSÁRRAL A KEZEBEN.

201508156227.jpgSÓ. AMI ÍZT AD A VILÁGNAK. LEGYÉL SÓ. LEGYÉL LEVEGŐ, KÉK ÉS AZ ŰRAPÁD PÁRTFOGOLTJA, A FÖLDANYÁD SÖTÉTJÉTŐL VÁLJ EL. FORDULJ AKADÁLYTALANUL A TÉR BÁRMILYEN IRÁNYÁBA. NE NÉZEGESD AZT A KURVA ÓRÁT. SZARD LE HÍVOTT-E VALAKI. TE SE HÍVOGASD. HA ÉRTÉKE LENNE , OTT LENNE VELED, HA OTT VAN VELED, NINCS MIÉRT EZT TENNED, HA Ő KEL NEKED. DE NEM BAJ HA NINCS OTT. A FÁJDALMADAT NEM ÉRZI, AZ ÖRÖMÖDET SZINTÉN NEM,UGYANÚGY. A VÁROS MÁR CSAK SOK APRÓ PÖTTY, A HEGYEK MÁR CSAK APRÓ PÚPOK LEGYENEK. A BOLGYÓ MÁR CSAK EGY PAPÍRLAP. AMI LENT TÖRTÉNIK, MÁR CSAK TEGNAPI HÍR, SZOBÁD MÁR CSAK EGY ÜVEGPALACK, SÖTÉTELL HAJSZÁLÉRREPEDÉSKÉNT A szűk KIS BEJÁRATÁVAL, AHOGYAN EGY PONTRÓ TŰNIK EL A FÉNYTŐL, APRÓ PÓK A SZÉL ELŐL. HIRTELEN A GYOMROM KEZDETT FOROGNI HOGY EDDIG HOL ÉLTEM. ÉS HÁNYNOM KELL HA RÁJÖVÖK, TI HOL VAGYTOK MOST, ÉS MIT KÉPZELTEK RÓLA, HOGY AZ MMILYEN JÓ. LÓFASZT JÓ. SEHOL SE VAGY. SENKI SE VAGY. FELBORULT AZ EGÉSZ RAKOSGATÁS-ELMÉLET, ELÖNTÖTT MINDEN LOGIKÁT A KÉTDIMENZIÓS NEVETSÉGESSÉG.

SZÁLLÓNYELVÚJÍTOK.  BEBIZONYOSODOTT, HOGY HAMIS SZTEREOTÍPIÁKAT KÖTÖTTEK A BALKEZESSÉGHEZ, HISZEN KÖZTUDOTT MOST MÁR, HOGY A LEGTÖBB ZSENI BALKEZES VOLT, A LEGTÖBB KITŰNŐ ÍRÓ, FELTALÁLÓ, TUDÓS, MŰVÉSZ, STB. ÍGYHÁT ATTÓL FÉLEK, HOGY A JOBBKEZES EMBER CSAK EGY KISPOLGÁRI SZINTIG KÉPES ÁLTALÁNOSSÁGBAN JUTNI, EGY NÉVTELEN SÍRJA LESZ, AMIT MINDENKI LESZAR NÉHÁNY ÉVTIZED MÚLVA. ÍGY AZ OLYAN NYELVI BOTLÁSOK JAVÍTÁSRA SZORULNAK, MINT A :

-BALFASZ HELYETT TEHÁT JOBBFASZ

-BALFÁCÁN HELYETT TEHÁT JOBBFÁCÁN

-KÉTBALKEZES HELYETT TEHÁT KÉTJOBBKEZES

-A JOBB SZÓ NEM A ROSSZABB ELLENTÉTE, CSAK A KISPOLGÁR KICSINYES ÉS GONDOLKODÁS NÉLKÜLI, TÁRSADALOMÁLTAL IRÁNYÍTOTT, ÖNÁLLÓ GONDOLKODÁST ÉS ÉSZÉRVET NÉLKÜLÖZŐ KONZUMIDIOTIZMUSA SZERINT. HA TEHÁT ARRÓL BESZÉLÜNK, HOGY JOBB KÉZ, AZ KIZÁRÓLAG EGY ELNEVEZÉS, AMELY VÉLETLENÜL BETŰ SZERINT AZONOS A "JOBB" SZÓ, VAGYIS A "JÓ" MELLÉKNÉV KÖZÉPFOKÚSÍTÁSÁVAL, AHOGYAN A "VÁR" SZÓ SEM JELENT AZONOSÍTÁST EGY ÉPÜLETTEL, HA IGEKÉNT VAN HASZNÁLVA. A JOBB TEHÁT EGY FŐNÉV, HA KÉZRŐL VAN SZÓ, ÉS NEM MELLÉKNÉV.

EZEN, VÉGRE HELYES ANALÓGIÁT ALKALMAZVA:

201508156247.jpgSZÁLLJ FEL BALKEZED BIZTONSÁGOS IRÁNYÍTÁSÁVAL, HOGY ÁTLÁSD, HOGY EGYSZERE LÁSD VÉGRE AZ ELEJÉT ÉS A VÉGÉT, NE CSAK ÉPPEN AZT A SORT, AHOL JÁRSZ. ÍRJ VÁROST, ÍRJ MEGYÉT, ÍRJ ORSZÁGOT, SÓ LEGYÉL, ÍZ LEGYÉL, AZ UNIVERZUM TE  LEGYÉL. NE VÁRJ TOVÁBB, ELÉG VOLT. MOST.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.