Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


(emberi) FOLYAMATOK

(emberi) FOLYAMATOK

ÍRTa: KATALIZÁTOR

 

12.jpgAZ EMBER ÉS A TÁRSADALOM NEM FEJLŐDÖTT KI TELJESEN, HANEM MINDÉG EGY SZÜNTELEN, FOJAMATOS VÁLTOZÁS EGYIK AKTUÁLIS SZAKASZÁBAN VAN. EZ NEM CSAK EVOLÚCIÓS KÉRDÉS TEHÁT, BÁR ANNAK IS JELENTŐS. A MOBILTELEFON KEZELÉSÉT NEM CSAK A MAI EMBER KÉPES MEGÉRTENI, KÉPES LENNE RÁ A PIRAMISOK ÉPÍTŐJE IS - ERGO NEM VAGYUNK TŐLE KÜLÖNBEK EBBŐL A SZEMSZÖGBŐL SEM. A FOLYAMAT GENERÁCIÓKTÓL VAGY ÉVSZÁZADOKTÓL IS SOKKALTA LASSAB, EZÉRT NEM PONTOSAN ÁTLÁTHATÓ (AMI EGYÉBKÉNT SOK TÉVHITHEZ VEZETETT MÁR). BIZONYOS TÚLÉLÉSI ÖSZTÖNÖK, AMIK A MA EMBERÉT ÉPÚGY IRÁNYÍTJÁK MINT AZ AKKORIT, EZEK LEGYŐZÉSE, ELTŰNÉSE JELENTI AZ EGYETLEN FEJLŐDÉST. AZOK AKIK URALKODNI TUDTAK RAJTA ÉLETÜK ÁRÁN IS, CSAK AZOK VOLTAK FELFEJLŐDÖTTEK, TÖBBEK, MINT AKÁR A MA EMBEREI KÖZÜL A TÖBBSÉG. MIVEL BIOLÓGIAI, VEGYI (FIZKÉM) FOLYAMATOK MUNKÁLKODNAK BENNÜNK, MINDÖSSZE KÉT TÉNY LÉTEZIK, AMI ELVÁLASZT MINDEN KORÁBI EMBERTÍPUSTÓL:

1. KÉPESEK VAGYUNK NYÍLTAN MEXABADULNI A HIEDELMEKTŐL, BABONÁTÓL, VALLÁSTÓL, MÁGIÁTÓL, ERKÖLCSI ROMLÁS NÉLKÜL

2. NEM CSAK TÖMEGLÉNYKÉNT TUDUNK VISELKEDNI, HANEM AKÁR EGYEDÜL IS EGY TÖMEGGEL SZEMBENÁLLNI, VAGYIS INDIVIDUALIZÁLÓDNI

11.jpgEZT A KETŐT LESZÁMÍTVA AZONOSAK VAGYUNK AZ ÉVEZREDEKEL EZELŐTI EMBEREL. ÁLTALÁN OS VÁLTOZÁS NEM A KÜTYÜINKTŐL VAGY AZ IPARI FORADALOM GYÁRTMÁNYAITÓL LESZNEK/VÁRHATÓK, HANEM A BELSŐ ÁLTALÁNOS TUDAT MEGVÁLTOZÁSÁTÓL ILYEN PL.

- A HALÁLFÉLELEM ABSZOLÚT LEGYŐZÉSE (A HITEKTŐL VALÓ MEGVÁLÁS)

- A MÁSOKTÓL VALÓ FÉLELEM LEGYŐZÉSE (TEHÁT HA MÁR NEM GYÁRTUNK TÖB FEGYVERT, MERT NINCS MIÉRT BÁNTANI MÁSOKAT ÉS NEM IS AKARUNK)

- HA NEM IS AKARUNK MÁSOKTÓL ELVENNI SEMMIT, ÉS AMIT ADUNK, AZ NEKÜNK NEM VESZTESÉG

- STB STB

BIZONYOS FOLYAMATOK A TERMÉSZET LEREAGÁLÁSAI, PL.

 A., A NAPSZAKOKHOZ VALÓ IGAZODÁS

B., AZ ÉVSZAKOKHOZ VALÓ IGAZODÁS

C., AZ IDŐJÁRÁSHOZ VALÓ IGAZODÁS

D., STB

, PEDIG AZ ÁTGONDOLT, ÉRTELMES KEDVÜNKHÖZ KELLENE IGAZODNI, AMÍG EZT NEM TESSZÜK MINDEN ESETBEN, NEM LÉPHETÜNK TÚL ÖNMAGUNKON, NEM LETTÜNK TÖBBEK AZ ÉVEZREDEKKEL EZELŐTTI EMBERTŐL, AKIK MINDENT MEGTETTEK, HOGY TÚLÉLJENEK, MÁSOK ÉLETE ÁRÁN IS, HA KELLETT, ÉS LELKIISMERETFURDALÁSUK SE VOLT, MERT HITTEL MEGIDEOLOGIZÁLTÁK GAZTETTÜKET EMBERTÁRSUK ELLEN. 

9.jpgEZT A FEJLŐDÉST NEM AZONOSÍTOM A BÜDÖSGECI TRANSZHUMANIZMUSSAL, AMELY A TEHNIKÁVAL VALÓ FIZIKAI KEVEREDÉSBEN LÁTJA A HOSZÚTÁVÚ JÖVŐT, MIKÖZBEN A NEGATIV EMBERI VONÁSOK MEGMARADNAK : KAPZSISÁG, TAHÓSÁG, KIHASZNÁLÁS, ERŐSZAKOSKODÁS, KÁROKOZÁS, KÍMÉLETLENSÉG, FELVÁGÁS, STB, MELYEK A BELSŐ ÁLTALÁNOS TUDAT-NÁL FELSOROLTAK OKOZATAI.

VÉGKÖVETKEZTETÉS: A Z ÉLET SOHA NEM ÉRHET A VÉGÉRE, A "CSÚCSRA", MERT CSAK FOLYAMATBAN LÉTEZHET, ÁLANDÓ VÁLTOZÓKÉNT. MINDEN CSAK RELATÍVE A LEGJOB, SOSEM ÖRÖKÉ ILL. MEGTÁMADHATATLANUL.

Q.E.D.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.